GÜNDEM
Yayınlanma : 14 Ağustos 2025 06:18
Düzenleme : 14 Ağustos 2025 06:18

Mersin'de orman yangını: Kırtıl, Balandız, İmamuşağı ve Çamlıca mahalleleri tahliye edildi

Mersin'de orman yangını: Kırtıl, Balandız, İmamuşağı ve Çamlıca mahalleleri tahliye edildi
Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Kırtıl, Balandız, İmamuşağı ve Çamlıca mahalleleri tahliye edilirken, Silifke-Gülnar karayolu trafiğe kapatıldı.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanlar fark edilince, olay 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, itfaiye birimleri, arazözler ve söndürme helikopteri olay yerine sevk edildi.

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILIYOR

Vali Atilla Toros, Silifke ilçesine bağlı Balandız ve Kırtıl Mahallelerinde, 13 Ağustos 2025 Çarşamba günü saat 12.45'te başlayan orman yangınına ilişkin açıklama yaptı. Ekipler, yangının rüzgarın etkisiyle yayılmasını önlemek için havadan su atımı ve karadan yangın söndürme araçlarıyla yoğun mücadele veriyor. #Mersin pic.twitter.com/vO4j9zSykX

MAHALLELER TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangın nedeniyle Kırtıl, Balandız, İmamuşağı ve Çamlıca mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Silifke-Gülnar karayolu da tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.