Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı Mart ayı enflasyon verisindeydi. Açıklanan son verilerle birlikte, memur ve memur emeklilerinin alacakları zam oranlarına dair ilk hesaplamalar yapılmaya başlandı.
MART AYI ENFLASYONU ZAM BEKLENTİLERİNİ ARTIRDI
Özellikle ABD-İsrail ve İran arasındaki gerilimin tırmanmasıyla birlikte artan fiyatlar, genel enflasyon oranlarını yukarı çekti. Bu durum, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıyacak zam miktarını da doğrudan etkiledi.
ŞİMDİDEN YÜZDE 6'YI AŞKIN ZAM HAK EDİLDİ
Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, memur ve memur emeklileri şimdiden toplu sözleşme oranları ve 3 aylık enflasyon verisine göre yüzde 6,07'lik bir zammı hak etmiş oldu. Önümüzdeki üç ayın enflasyon verilerinin de açıklanmasıyla birlikte, Temmuz ayında maaşlara yansıyacak nihai zam miktarı netleşecek.



