Kayseri Melikgazi Belediyesi, ilçeyi daha yeşil ve yaşanabilir hale getirmek için yoğun çalışmalar yürütüyor. Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Altınoluk fidanlığında yeni alınan ağaçları inceledi ve vatandaşların en çok beğendiği hizmetlerin ağaç dikimi ve park yapımı olduğunu vurguladı.
FİDAN DEĞİL, DEV AĞAÇLAR DİKİLİYOR
Palancıoğlu, 'Fidan değil ağaç dikiyoruz' diyerek, dikilen ağaçların 15-25 yaş aralığında olduğunu belirtti. Binlerce çınar ağacı ve süs bitkisinin bulunduğu fidanlıkta, her biri en az 7-8 metre boyunda olan ağaçlar, vinçlerle taşınıyor ve her bir saksıyı 10 kişi ancak kaldırabiliyor.
2026 YILI AĞAÇLANDIRMA YILI OLACAK
Belediye Başkanı, 2026 yılını Melikgazi için ağaçlandırma yılı ilan etti. 2025'te birçok parkın yapıldığını hatırlatan Palancıoğlu, refüj ve kavşakların ışıklandırılıp yeşillendirildiğini, bu ağaçlarla ilçenin çok daha güzel olacağını ifade etti. Ağaçların 400-500 yıl boyunca Kayseri'ye yeşillik katacağını vurgulayarak, emeği geçen tüm personele teşekkür etti.



