Türkiye'de çocuklara yönelik YouTube içerikleri üreten Melih Abuaf, milyonlarca takipçiye sahip olduğunu ve birçok çocuk kanalının sahibi olduğunu daha önce açıklamıştı.
İSRAİL'DE GÜNDEM OLDU
Abuaf'ın kontrolündeki kanalların milyarlarca izlenmeye ulaşması, Sefarad Yahudisi olarak çocuk içerik pazarındaki etkisini gözler önüne serdi. TVNET, Abuaf'ın akrabalarının büyük bir kısmının hala İsrail'de yaşadığını ve özellikle babasının Netanyahu destekçisi ve İsrail ordusunda görev almış kişilerle olan etkileşimini vurguladı.
ABD'DE BOYKOT VE İÇERİKLERDE SİNSİ YERLER
İlk videonun ardından yayınlanan ikinci videoda, Abuaf'ın Ekim 2023 öncesi boykot listesinde yer alan markalarla iş birliklerine yer verdiği ve 7 Ekim 2023 sonrasında bu markalara içeriklerinde gizlice yer verdiği iddiaları yer aldı. TVNET'in bu haberleri, İsrail'de geniş yankı buldu ve manşetlerde yer aldı. İsrail basını, TVNET'i hedef alarak haberi kınayan platformların görüşlerine yer verdi ve Abuaf'ı aklamaya çalıştı.



