GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Kasım 2025 21:12
Düzenleme : 18 Kasım 2025 21:12

Mehmet Kemal Mumcu'dan iddialara bomba gibi cevap: Belgelerle gerçeği ortaya döktü!

Mehmet Kemal Mumcu'dan iddialara bomba gibi cevap: Belgelerle gerçeği ortaya döktü!
Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Mumcu, huzur hakkı iddialarını resmi belgelerle yalanlayarak gazeteciye dava açtı ve yalan haberlere karşı hukuk yolunu izleyeceğini duyurdu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Mumcu hakkında ortaya atılan 'huzur hakkı alıyor' iddiaları, Bakan Yardımcısı tarafından belgelerle çürütüldü.

İDDİALARIN ÇÜRÜTÜLMESİ

Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği süresince kendi talebiyle hiçbir huzur hakkı ödemesi almadığını gösteren resmi belgeleri kamuoyu ile paylaştı. Bu belgeler, iddiaların asılsız olduğunu açıkça ortaya koydu.

GAZETECİ HAKKINDA DAVA SÜRECİ

Bakan Yardımcısı Mumcu, iddiaları gündeme getiren Birgün yazarı hakkında daha önce açtığı davadan da örnekler sundu. İlgili yazarın, dava açılmasını engellemek amacıyla para cezası ödeyerek soruşturmanın düşmesini sağladığına dair mahkeme kararı ve ödeme dekontunu da paylaşan Mumcu, 'Yaptığın haberde benim Yunus Emre Vakfı’ndan huzur hakkı aldığımı iddia ediyorsun. Peki yanına eklediğim resmi evrakta ne yazıyor? Yönetim Kurulu Üyeliğim süresince kendi isteğim doğrultusunda hiçbir huzur hakkı almadığım açıkça beyan ediliyor.' ifadelerini kullandı ve 'Yok öyle 'çamur at, izi kalsın.' diyerek, yalan ve iftiralara karşı hukuki sürecin takipçisi olacağını belirtti.