EKONOMİ
Yayınlanma : 11 Ocak 2026 01:40
Düzenleme : 11 Ocak 2026 01:40

Mart 2027'de devrim: 500 bin sosyal konutun ilk sahipleri belli oluyor!

Mart 2027'de devrim: 500 bin sosyal konutun ilk sahipleri belli oluyor!
500 bin sosyal konut projesinde ilk teslimatlar Mart 2027'de başlayacak. Proje, konut arzını artırarak kira fiyatlarını düşürmeyi ve 300 sektörü canlandırarak istihdamı yükseltmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin dört bir yanında devasa bir adım atılıyor: 500 bin sosyal konut projesinde takvim netleşti ve ilk konutların teslimatı için Mart 2027 hedef gösteriliyor. Bu tarihi proje, vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamanın ötesinde, ekonomiyi de canlandırmayı amaçlıyor.

EKONOMİYE VE İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Yetkililer, projenin sadece konut arzını artırmakla kalmayıp, piyasalarda önemli bir hareketlilik yaratacağını vurguluyor. Özellikle kira fiyatlarında beklenen düşüş ve 300'e yakın farklı sektörde yaşanacak canlanma ile birlikte istihdamda ciddi bir artış öngörülüyor. Bu, Türkiye ekonomisi için büyük bir doping anlamına geliyor.

BAKAN KURUM'DAN MÜJDE: TÜM TÜRKİYE KAZANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin stratejik önemine dikkat çekerek, "500 bin sosyal konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz. Süreci hızla ilerleteceğiz çünkü bu proje ile tüm Türkiye kazanacak," dedi. Kurum, konut arzının artmasıyla hem kira fiyatlarının makul seviyelere çekileceğini hem de istihdam olanaklarının genişleyeceğini belirtti. Bu büyük adım, ülkenin refah seviyesini yükseltme yolunda önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.