Manavgat'ta, görevinden uzaklaştırılan CHP'li eski Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu 41 sanıklı davada kritik bir gelişme yaşandı. Davanın karar duruşmasında, makamında baklava kutusuna gizlenmiş 110 bin Euro rüşvet alırken suçüstü yakalanan tutuklu sanık eski Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter, bugün mahkemede savunmasını yaptı.
TÜTER'DEN TAHLİYE TALEBİ VE SAVUNMASI
Mehmet Engin Tüter, savunmasında hiçbir örgüte üye olmadığını ve bildiği her şeyi anlattığını vurguladı. 10,5 aydır tek başına bir hücrede kaldığını belirten Tüter, yaşadıklarının ağırlığını dile getirdi. Video ve fotoğraf kayıtları nedeniyle tutuklu olduğunu ifade eden Tüter, "Rüşvet olsa bile yattığım süreyle cezamı çektim. Tahliyemi istiyorum" diyerek mahkemeden serbest bırakılmasını talep etti.
BAŞKA SANIKLARDAN DA İDDİALAR VE BERAAT BEKLENTİSİ
Eski Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Sıla Ceyhan Berkaya ise devlet memuru olduğunu ve Niyazi Nefi Kara'nın talebiyle belediyede çalışmaya başladığını söyledi. İmar Müdürlüğü'nün kendisine bağlı birimler arasında olduğunu ancak İşyeri Açma bölümünün olmadığını belirten Berkaya, "Zafer Süral’in başvurusunu bekletmedim. Demir D.’nin telefonunu müşteki Zafer Süral’e ilettim. Hüseyin Cem Gül, belediye başkanının yanında sıklıkla gördüğüm kişidir. Benim belediyede hiçbir işi olmayan oto parçacıyla işim olamaz. Hüseyin Cem Gül’e de kimseyi yönlendirmedim" dedi. Berkaya ayrıca, eski İmar Müdürü Zafer K. ile çalıştığı dönemde Zafer K.'nin doğrudan başkana bilgi verdiğini ve kendisinin bu bilgilerden haberdar olmadığını öne sürerek, "Suçsuz olduğumdan eminim. Beraatimi istiyorum" diyerek beraat talebinde bulundu. Zafer Süral ve Kadirhan Berber'in birden fazla oteli olduğunu ve bu otellerin daha önceki dönemlerde yapıldığını ancak bu otellere yönelik neden bir tutanak tutulmadığını sorguladı.



