Adalet Bakanı Akın Gürlek'in, CHP Genel Merkezi'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı karşılığında Muhittin Böcek'ten para talep ettiğine dair iddialar, Manavgat'ta da benzer bir durumu gündeme getirdi.
YOLSUZLUK SORUŞTURMASI
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında, CHP'li Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın büyükşehir adaylığını 'garantilemek' amacıyla belediyeyi finans kaynağına dönüştürdüğü öne sürülüyor. 2016-2024 yılları arasında Manavgat Belediyesi'nde imar müdürlüğü yapan savcılıkta verdiği ifadede, eski imar müdürü Keçer, Kara'nın kendisini makamına çağırarak, bir sonraki seçimde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istediğini ve bu hedef için 20 milyon avroya ihtiyacı olduğunu açıkladığını iddia etti.
İDDİALAR MAHKEMEDE DE ONAYLANDI
Keçer, bu ifadeyi mahkemede de doğruladı ve Kara'nın sözlerini 'bir espri' olarak değerlendirdiğini dile getirdi. Ayrıca, Manavgat Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianameye göre, bu bütçenin oluşturulması için bir yapı kurulduğu ve büyükşehir koltuğu için belirlenen 20 milyon avroluk 'tarifenin' projelerden alınan rüşvetlerle finanse edildiği iddia ediliyor. Toplanan paraların akıbeti ise merak konusu oldu.
CHP GENEL MERKEZİ'NE PARA VERİLDİ Mİ?
Bu rüşvet iddiaları, CHP Genel Merkezi'ne ne zaman sahip çıkılacağı sorusunu da gündeme getirdi. Özgür Özel'in iftiralarına karşı Bakan Gürlek'e destek yağarken, siyasilerin tek ses olduğu gözlemlendi.



