ABD Başkanı Donald Trump'ın yakalandığını iddia ettiği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, ülkesine yönelik saldırılar başlamadan hemen önce Çin heyetiyle bir araya geldiği ortaya çıktı. Yerel basındaki haberlere göre, Maduro, başkent Caracas'ta meydana gelen patlamalardan yaklaşık 12 saat önce Çinli yetkililerle diplomatik bir görüşme gerçekleştirdi.
MADURO'NUN SON GÖRÜŞMESİ VE ŞÜPHELİ ZAMANLAMA
Bu kritik görüşme, Venezuela'ya yönelik ABD destekli olduğu iddia edilen saldırılardan önceki son resmi diplomatik temas oldu. Henüz Çin heyetinin saldırılar başlamadan Venezuela'dan ayrılıp ayrılmadığına dair bir bilgi bulunmuyor. Görüşmede, Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve Çin'in Caracas Büyükelçisi Lan Hu da hazır bulundu. Toplantıda, iki ülke arasında imzalanan 600'den fazla ikili anlaşma değerlendirildi ve enerji, ticaret, altyapı gibi alanlardaki işbirliğinin sürdürülmesi ele alındı.
ABD SORUMLU TUTULDU, TRUMP'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Venezuela hükümeti, saldırıların sorumluluğunu ABD'ye yükleyerek Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ülke genelinde "dış müdahaleden kaynaklanan olağanüstü durum" ilan eden bir kararname imzaladığını duyurdu. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da geniş çaplı saldırılar düzenlendiğini ve Maduro ile eşinin yakalanarak ülke dışına çıkarıldığını belirtti. Ancak bu iddiaların doğruluğu ve gelişen olayların tam akışı hakkında net bilgiler henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.



