DÜNYA
Yayınlanma : 09 Ocak 2026 19:58
Düzenleme : 09 Ocak 2026 19:58

Lukaşenko'dan Maduro'nun kaçırılmasına dair şok iddia: İhanet ve anlaşmalar vardı

Lukaşenko'dan Maduro'nun kaçırılmasına dair şok iddia: İhanet ve anlaşmalar vardı
Belarus lideri Lukaşenko, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun kaçırılmasında 'iş birliği ve ihanet' olduğunu iddia ederek, olayın çok boyutlu bir planın parçası olduğunu belirtti.

Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kaçırılmasıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lukaşenko, olayın 'iş birliği ve ihanet' içerdiğini iddia etti.

Manevi Diriliş Ödülleri Töreninde Açıklamalar

Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen Manevi Diriliş Ödülleri töreninde konuşan Lukaşenko, "Ortaklık vardı ve ihanet vardı. Hepsi mevcuttu" diyerek, Venezuela liderinin durumuyla ilgili önemli detaylar paylaştı.

Çok Boyutlu Bir Plan ve Güçlü Olma Vurgusu

Lukaşenko, olayların "çok boyutlu bir planın parçası" olduğunu öne sürerek, "Bir kez daha şunu görmüş olduk ki güçlü olmak zorundayız" şeklinde konuştu. Belarus lideri, yapılan anlaşmalar ve ödemelerin yanı sıra askeri ve sivil bazı kişilere yapılan ödemelere de değinerek, durumun karmaşıklığını vurguladı.