Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC), Avrupa'nın önde gelen hava yolu şirketlerinden Lufthansa'da görev yapan pilotların emeklilik haklarıyla ilgili yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını açıkladı. Sendika, pilotlara iş bırakma çağrısında bulundu.
GREV TARİHİ AÇIKLANDI
Planlanan grev, 12 Şubat Perşembe günü yerel saatle 00.01'de başlayacak ve 23.59'da sona erecek. Lufthansa'nın kargo bölümünde çalışan pilotların da bu grevde yer alacağı belirtildi. Daha önce gerçekleştirilen oylamada, pilotların büyük bir kısmı iş bırakma eylemi lehine oy kullanarak grev kararını desteklemişti.
UFO SENDİKASINDAN GREV ÇAĞRISI
Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikası da hem Lufthansa hem de bölgesel iştirak CityLine çalışanlarını greve davet etti. Sendika, CityLine'ın operasyonlarının planlanan kapatılması sürecinin yanı sıra işverenin sosyal tazminat planı müzakerelerini reddetmesini gerekçe gösterdi. Özellikle CityLine bünyesindeki 800 iş pozisyonunun tehdit altında olduğu ifade ediliyor. UFO uzmanı Harry Jaeger, yönetimin çalışanların yaşam standartlarını zorlaştıran koşullar dayattığını ve koruyucu mekanizmalar üzerinde müzakere yapmayı reddettiğini belirtti. Bu grev nedeniyle Frankfurt ve Münih gibi ana merkezlerden yapılacak CityLine uçuşlarında büyük iptallerin yaşanması bekleniyor.


