Lübnanda Ateşkesi Denetleme Komitesi, 12nci toplantısını gerçekleştirerek ateşkesin korunmasına yönelik önemli adımlar attı.
TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR
Toplantıda ateşkesin sürdürülmesi ve silahların toplanması gibi konular masaya yatırıldı. Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşması çerçevesinde oluşturulan komite, bu kritik meseleleri görüşmek üzere Lübnanın güneyinde bir araya geldi. ABDnin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıya Komite Başkanı ABDli General Joseph Clearfield, Orta Doğu Özel Temsilci Yardımcısı Morgan Ortagus ve diğer üst düzey temsilciler katıldı.
LÜBNANIN İSTİKRARI VE ULUSLARARASI DESTEK
Toplantıda, Lübnanın istikrarının desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı. Clearfield, Lübnan ordusunun ateşkesin korunmasında gösterdiği profesyonellik ve bağlılığa dikkat çekti. Ortagus ise, Lübnandaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, hükümetin yıl sonuna kadar silahların devlet kontrolüne alınmasına yönelik kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Açıklamalarında, Lübnan ordusunun plana tam olarak uyması gerektiğinin altını çizen Ortagus, bu sürecin önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ancak, İsrailin 27 Kasım 2024teki ateşkes anlaşmasını sürekli ihlal ettiği de toplantıda dile getirildi.



