DÜNYA
Yayınlanma : 02 Mart 2026 22:10
Düzenleme : 02 Mart 2026 22:10

Lübnan'a İsrail Saldırıları: Ölü Sayısı 51'e Yükseldi, Beyrut'ta Şiddetli Patlamalar

Lübnan'a İsrail Saldırıları: Ölü Sayısı 51'e Yükseldi, Beyrut'ta Şiddetli Patlamalar
İsrail'in Lübnan'a yönelik 70'ten fazla hava saldırısında ölü sayısı 51'e yükseldi. Beyrut'ta şiddetli patlamalar yaşanırken, İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Hizbullah'a yönelik sert tehditler geldi.

İsrail, topraklarına füze atıldığı gerekçesiyle Lübnan'a karşı başlattığı hava saldırılarını artırarak sürdürüyor. Son günlerde ülke genelinde 70'ten fazla noktayı hedef alan İsrail ordusu, bu saldırılarda Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen silah depoları ve fırlatma sahalarını vurduğunu belirtti. Saldırıların yoğunlaştığı başkent Beyrut'un Dahiye bölgesinde ise şiddetli patlamalar meydana geldi. İsrail ordusu, bu saldırılarda üst düzey bir Hizbullah mensubunun hedef alındığını öne sürdü.

Can Kaybı ve Yaralı Sayısı Artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 20 kişi artarak 51'e ulaştı. Yaralı sayısının ise 154 olduğu bildirildi. Saldırıların devam etmesiyle birlikte can kaybı ve yaralı sayısında artış yaşanması bekleniyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Sert Tehditler

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Lübnan'a yönelik saldırıların, ülkeden kaynaklanan "tehdit" ortadan kaldırılana ve Hizbullah silahsızlandırılana kadar sona ermeyeceğini belirtti. Zamir, "Hizbullah ciddi bir darbe almadan ve silahsızlandırılmadan savaşı kesinlikle sonlandırmayacağız." ifadelerini kullanarak kararlılıklarını vurguladı. Ayrıca, İran rejimine yönelik saldırılar düzenlediklerini ve ABD ordusuyla yakın işbirliği içinde olduklarını savunan Zamir, İsrail ordusunun "aynı anda birden fazla cephede faaliyet göstermek üzere planlama yapıp hazırlandığını" iddia etti.