Los Angeles Polis Departmanı, şehir merkezinde federal göçmenlik uygulamalarına karşı düzenlenen protestoların ikinci gecesinde onlarca kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan göstericilerin, ölümcül silahla saldırı, polis memurunu darp, vandalizm ve dağılmama gibi eylemlerde bulunduğu iddia ediliyor. Yerel medya, gözaltı sayısının 50'ye ulaştığını bildirdi.

POLİS VE GÖSTERİCİLER ARASINDA SERT GÖRÜŞMELER
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, protestocularla polis arasında sert tartışmalar yaşandığı ve tansiyonun arttığı görülüyor. Polisin, göstericilere karşı cop ve göz yaşartıcı mermi kullandığı kaydedildi. Protestolar, Los Angeles Belediye Binası önünde ve Metropolitan Gözaltı Merkezi yakınlarında iki gündür devam ediyor. Göstericiler, ICE ekiplerinin şehri terk etmesini ve ülke genelindeki düzensiz göçmen gözaltı uygulamalarının yumuşatılmasını talep ediyor.

PROTESTO VE GÖZALTILARIN ARKA PLANI
Protestocular, ICE ve benzeri kurumların Minnesota eyaletinde başlayan gözaltı operasyonları gibi uygulamalarının "aşırı devlet gücünü" temsil ettiğini savunuyor. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada protestoların önemine vurgu yaparken, barışçıl olması ve vandalizmin önlenmesi gerektiğini belirtti. Minnesota'daki olaylar, protestoların tetikleyicisi olarak görülüyor: 7 Ocak'ta ICE görevlileri, Minneapolis'te 37 yaşındaki Amerikalı Renee Nicole Macklin Good'u göçmen operasyonu sırasında silahla öldürmüştü. İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Good'un memurları ezmeye çalıştığını ve aracıyla onlara çarptığını iddia etmişti. 24 Ocak'ta ise Minneapolis'te bir kişi daha ICE ekipleri tarafından gözaltına alınmaya çalışılırken vurulmuştu; yetkililer, 37 yaşındaki Alex Jeffrey Pretti adlı Amerikalı hemşirenin yanında silah bulundurduğunu açıklamıştı.


