EKONOMİ
Yayınlanma : 10 Aralık 2025 08:12
Düzenleme : 10 Aralık 2025 08:12

Libya'daki 14 yıllık alacak krizi çözülüyor: Türk müteahhitlere müjde geldi

Libya'daki 14 yıllık alacak krizi çözülüyor: Türk müteahhitlere müjde geldi
Ticaret Bakanı Bolat, Libya'daki 14 yıllık müteahhitlik alacakları sorununun çözümü için önümüzdeki haftadan itibaren birebir görüşmelerin başlayacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi ile birlikte, Türk müteahhitlik firmalarının katılımıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Libya'daki alacak sorunlarının çözümü için önemli bir yol haritası belirlendi.

14 YILLIK KRİZE ÇÖZÜM YOLU

Bakan Bolat, toplantının temel amacının, Libya'da 2011 yılında başlayan iç sıkıntılar nedeniyle 14 yıldır çözülemeyen müteahhitlik alacakları ve ihtilaflı konuların çözümü için iki ay önce kurulan görev gücünün yeni çalışma takvimini netleştirmek olduğunu açıkladı. Bu süreç, Türk firmalarının uzun süredir beklediği bir adımı temsil ediyor.

GÖRÜŞMELER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADA BAŞLIYOR

İki ülke bakanları, önümüzdeki haftadan itibaren ihtilaflı alacaklar konusunda Türk firmaları ile Libya kamu otoriteleri arasında birebir görüşme takviminin belirlenmesi ve görüşmelerin başlatılması hususunda mutabakata vardı. Bu anlaşma, sorunun nihai çözümüne yönelik somut bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.