Formula 1'in genç yeteneklerinden Lando Norris, Melbourne'deki yarışın ardından McLaren'ın lastik aşınması konusundaki kronik sorununa dikkat çekerek takımına acil çözüm çağrısında bulundu.

MCLAREN'IN HIZI VE SINIRLARI
Norris, Avustralya Grand Prix'sinde yarışı kazanan George Russell'ın tam 51 saniye gerisinde bitirerek hayal kırıklığı yaşadı. Mercedes-AMG HPP motorunu kullanan iki takımın da pistin en güçlü güç ünitesine sahip olduğu düşünülürken, McLaren'ın performansı beklentilerin altında kaldı. Norris, "George gibi temiz bir yarış geçirseydim, performansımız bizim için daha iyi görünürdü, ama olmadı." diyerek, saf hız açısından büyük bir dezavantajları olmadığını ancak lastik sorunlarının performansı olumsuz etkilediğini belirtti.
LASTİK SORUNU BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
McLaren pilotu, üç tur sonra lastiklerini mahvettiklerini vurgulayarak, bu sorunun geçmişten beri devam eden bir problem olduğunu ve acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti. Norris, "Bunları çözmemiz gerekiyor." diyerek takımının bu konudaki yetersizliğine işaret etti. Pilot, arkalarındaki Red Bull gibi araçlarla aralarında büyük bir fark olmasının iyi bir gelişme olduğunu ancak önlerindeki araçlarla aralarındaki farkın da bir o kadar büyük olmasının, aracın henüz istenen seviyede olmadığını gösterdiğini sözlerine ekledi.
GELİŞİM İÇİN YOL HARİTASI
Norris, bu durumun aracın geliştirilmesi gereken yönlerini anlamaları açısından faydalı olduğunu ancak genel olarak aracın şu anki seviyesinin yetersiz olduğunu kabul etti. McLaren'ın bu sezonki şampiyonluk mücadelesinde ilk dört takımın büyük bir avantaj yakaladığı bir ortamda, Norris'in bu sert eleştirileri takım için önemli bir itici güç olabilir.


