GÜNDEM
Yayınlanma : 10 Mayıs 2026 23:43
Düzenleme : 10 Mayıs 2026 23:43

Kütahyalı öğrenciler, buldukları parayı polise teslim ederek örnek oldular

Kütahyalı öğrenciler, buldukları parayı polise teslim ederek örnek oldular
Kütahya'da iki lise öğrencisi, buldukları parayı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. Yerel yöneticiler, öğrencileri ziyaret ederek teşekkür etti.

Kütahya'da, Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi'nin 10. sınıf öğrencileri İbrahim Sait Varyemez ve Semih Sarıca, otobüste buldukları yüklü miktardaki parayı sahibine ulaştırmak üzere polis ekiplerine teslim ettiler.

Duyarlı davranışları takdir topladı

İki öğrencinin bu davranışı, çevrelerindeki vatandaşların büyük takdirini kazandı. Öğrenciler, parayı bulduktan sonra hiç tereddüt etmeden en yakın polis karakoluna giderek teslim etme kararı aldılar. Bu tür davranışların toplumda yaygınlaşması gerektiği vurgulandı.

Yerel yöneticilerden destek

Olayın ardından AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Afşarünal, bu örnek davranışı gösteren öğrencileri ziyaret ederek onlara teşekkür etti. Afşarünal, ahlaklı ve duyarlı gençlerin toplum için önemli bir değer olduğunu belirtti. Ayrıca, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Şule Bilgili, öğrencilerden İbrahim Sait Varyemez’in annesini ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı ve yetiştirdiği evlatla gurur duyulması gerektiğini ifade etti.