Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi doğrultusunda Meclis’te kurulan yeni komisyon çalışmaları kapsamında çeşitli siyasi liderleri arayarak teşekkürlerini iletti.
TEŞEKKÜR TELEFONLARI
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin kurulan komisyona üye vermeleri ve sürece verdikleri destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Bülent Kaya’yı telefonla arayarak teşekkürlerini iletti. Kurtulmuş, gösterdikleri işbirliği ve verdikleri destek için liderlere şükranlarını sundu.
KOMİSYONUN İLK TOPLANTISI
‘Terörsüz Türkiye’ başlığıyla oluşturulan yeni komisyon, 5 Ağustos 2025 Salı günü TBMM Tören Salonu’nda ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıya komisyon üyeleri davet edildi. Komisyon, terörle mücadele ve ülkenin güvenliğinin sağlanması konularında önemli kararlar alacak ve çalışmalarını sürdürecek.
ÖNEMLİ BİR ADIM
Bu gelişme, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Siyasi partilerin ortak çalışmasıyla oluşturulan komisyonun, terörle etkin bir şekilde mücadele edilmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması için önemli bir rol oynaması bekleniyor.



