TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD ile İran arasında sağlanan mutabakat hakkında sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.
MUTABAKAT BÖLGEDE BARİŞ GETİRECEK
Kurtulmuş, bu mutabakatın, bölgedeki barış ve istikrarın güçlenmesine olumlu bir katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Savaş ve gerilimlerin sona erdirilmesi yönünde atılan bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Ayrıca, bu aşamaya gelinmesinde başta Pakistan olmak üzere arabuluculuk yapan tüm ülkeleri tebrik etti.
HASSASİYETLE KORUNMALI
Kurtulmuş, ortaya konulan bu mutabakatın hassasiyetle korunması gerektiğini; tarafların sağduyulu ve sorumlu bir tutumla süreci sürdürmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bölgedeki yeni çatışmalara sürüklemek isteyen çevrelerin provokasyonlarına da fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti. Türkiye olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, dünyada sulh ve selametin hâkim olması için çabalarını kararlılıkla sürdüreceklerini duyurdu.



