DÜNYA
Yayınlanma : 07 Eylül 2025 05:04
Düzenleme : 07 Eylül 2025 05:04

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus'tan hareketi 10 Eylül'e ertelendi

Küresel Sumud Filosu'nun Tunus'tan hareketi 10 Eylül'e ertelendi
Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen Küresel Sumud Filosu, teknik sorunlar ve lojistik aksaklıklar nedeniyle Tunus'tan hareketini 10 Eylül'e erteledi.

Gazze ablukasını kırmak amacıyla yola çıkmaya hazırlanan Küresel Sumud Filosu, teknik aksaklıklar nedeniyle Tunus'tan hareketini 10 Eylül tarihine erteledi. Filo heyeti, bu erteleme kararını sosyal medya üzerinden duyurdu.

ERTELEMENİN NEDENLERİ

Açıklamada, ertelemenin; filonun İspanya'dan gelişindeki gecikme, hava ve deniz koşulları ile gemilerin durumuna ilişkin diğer lojistik nedenlerden kaynaklandığı belirtildi. Gemilerdeki teknik sorunlar ve lojistik aksaklıklar, hareketin ertelenmesine yol açtı.

AYŞENUR EZGİ EYGİ'Yİ ANMA

Küresel Sumud Filosu ayrıca, Filistin'de hayatını kaybeden Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için de bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, Eygi'yi öldürenlerin cezalandırılması istendi. 'Bugün Ayşenur'u anıyoruz. Yüreği, kararlılığı ve cesareti, bugün ve her zaman yelkenlerimizdeki rüzgardır. Filistin için yelken açarken o bizimle,' ifadesi kullanıldı. Geçtiğimiz yıl 6 Eylül'de Batı Şeria'da gerçekleşen barışçıl eylemler sırasında İsrail askerlerinin kalabalığa açtığı ateş sonucu ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi hayatını kaybetmişti.