DÜNYA
Yayınlanma : 06 Aralık 2025 16:32
Düzenleme : 06 Aralık 2025 16:32

Kraliyet Tacına Muhallebili Saldırı: Zenginlerden Vergi İstemiyle Protesto

Kraliyet Tacına Muhallebili Saldırı: Zenginlerden Vergi İstemiyle Protesto
İngiltere'de "Take Back Power" adlı grup, kraliyet tacının bulunduğu cam muhafazaya muhallebi sürerek aşırı zenginlerden vergi alınmasını protesto etti. 4 eylemci gözaltına alındı.

İngiltere'de kraliyet tacının sergilendiği cam muhafazaya, aşırı zenginlerden daha fazla vergi alınmasını talep eden bir grup tarafından muhallebili saldırı gerçekleştirildi.

'Take Back Power' Grubundan Eyleme Tepki

"Take Back Power" adlı grubun üyeleri, İngiltere kral ve kraliçelerinin giydiği, Londra Kulesi'ndeki cam muhafazada sergilenen tacın bulunduğu salona girerek eylem yaptı. Grubun aktivistleri, tacın cam muhafazasına İngiltere'nin meşhur tatlısı "apple crumble and custard" sürdü.

Pankart ve Gözaltılar

Aktivistler, tacın önünde "Demokrasi parçalanıyor, zenginleri vergilendir" yazılı bir pankart açtı. Londra Metropolitan Polisi, olayla ilgili 4 eylemcinin gözaltına alındığını ve kraliyet mücevherlerinin sergilendiği Londra Kulesi'nin geçici olarak ziyarete kapatıldığını duyurdu.