Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında bugün öğle saatlerinde bir gaz püskürmesi yaşandı. Olay, yerin 630 metre altında, eksi 630 kodunda meydana geldi. Maden duvarı arkasındaki metan gazı aniden püskürdü ve cihazlar alarm verdi.

GAZ SIKIŞMASI VE GÖÇÜK
Gaz püskürmesi sonucu bölgede çalışan 5 madenci, yetkililer tarafından tahliye edildi. Erhan Öztürk, Samet Açar, Emircan Mola, Cengiz Arslan ve Mustafa Arslan ambulanslarla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Gaz püskürmesinin yaşandığı bölgede bir göçük de oluştu. Tedbir amaçlı olarak maden ocağındaki diğer tüm işçiler de yüzeye çıkarıldı ve Kozlu Müessesesi'ndeki üretim geçici olarak durduruldu.

VALİ'DEN AÇIKLAMA
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, hastaneye giderek yaralı madencileri ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Hacıbektaşoğlu, yaptığı açıklamada madencilerin göçüğün olabileceğini hissettiklerini ve ustabaşının uyarısıyla tahliyeyi başlattıklarını, bu sayede büyük bir felaketin önlendiğini belirtti. Metan gazına maruz kalmalarına rağmen, herhangi bir ciddi sağlık sorunlarının olmadığını vurguladı.


