Kosova'da yapılan erken genel seçimlerin sonuçları büyük ölçüde netleşirken, Başbakan Albin Kurti liderliğindeki Kendin Karar Al Hareketi (Vetevendosje), oy sayımının %99,26'sı tamamlandığında %49,30 gibi ezici bir oy oranıyla birinci sıraya yerleşti. Bu sonuç, parti için Kosova siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir zafer olarak kayıtlara geçti.
Kosova Siyasetinde Yeni Bir Dönem Başlıyor
Merkez Seçim Komisyonu tarafından açıklanan verilere göre, Vetevendosje'yi %21,01 oy oranıyla Kosova Demokratik Partisi (PDK) ve %13,68 oy oranıyla Kosova Demokratik Birliği (LDK) takip ediyor. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ise oyların sadece %0,61'ini alabildi. Bu tablo, Vetevendosje'nin kendi başına iktidara gelerek Kosova'nın geleceğini şekillendireceğinin güçlü bir işareti olarak yorumlanıyor.
Kurti'den Birlik ve İşbirliği Çağrısı
Parti genel merkezinde zafer konuşması yapan Başbakan Albin Kurti, elde edilen başarının Kosova tarihinin en büyüğü olduğunu vurguladı. Kurti, resmi sonuçların ardından yeni kabineyi oluşturarak seçim vaatlerini hayata geçireceklerini belirtti. Ayrıca, uluslararası anlaşmaların parlamentodan geçebilmesi için muhalefet partilerinden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.



