EKONOMİ
Yayınlanma : 23 Kasım 2025 17:08
Düzenleme : 23 Kasım 2025 17:08

Kosgeb destek programı'na yoğun ilgi: 1266 işletme başvurdu

Kosgeb destek programı'na yoğun ilgi: 1266 işletme başvurdu
KOSGEB'in Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın 3. çağrısına 1266 işletme başvurdu. Bakan Kacır, desteklerin süreceğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın bu yılki 3. çağrısına 1266 işletmenin başvurduğunu duyurdu.

KOSGEB'DEN YENİ DESTEK FIRSATI

Bakan Kacır, söz konusu programda işletmelere 20 milyon lira üst limitli, 36 ay taksitli kredi için 20 puanlık finansman desteği sağladıklarını belirtti. Kacır, bu desteklerin KOBİ'lerin güçlenmesine katkıda bulunacağını vurguladı.

GEÇEN YIL DAHA FAZLA PROJE DESTEKLENDİ

Yılın ilk iki döneminde 1647 projede 25,5 milyar lira finansman hacmi oluşturulduğunu ifade eden Kacır, KOBİ'lere destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Üreten Türkiye'yi geleceğe taşımak için girişimcileri desteklemek amacıyla bu tür programların önemine dikkat çekti.