Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) güvenlik ortamındaki değişikliklere uyum sağlamak amacıyla teşkilat yapısını güncellediğini duyurdu.
GÜVENLİK ORTAMINA UYUM
Bakanlığın haftalık bilgilendirme toplantısında, özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı ve ABD ile İsrail’in İran’a yönelik saldırılarından çıkarılan dersler doğrultusunda harekete geçildiği ifade edildi. Sahada edinilen tecrübeler ve ortaya çıkan ihtiyaçlar, komando birliklerinin önemini artırdığını gözler önüne serdi. Bu bağlamda, komando tugaylarının sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.
MODERN VE ESNEK YAPILAR
Bakanlık yetkilileri, harp ortamındaki hızlı değişimlerin teknolojik gelişmelerle birlikte yakından takip edildiğini belirtti. Yeni kurulacak komando tugaylarının, mevcut tehdit değerlendirmeleri ve harekât konseptlerine uygun şekilde, modern bir anlayışla oluşturulacağı vurgulandı. Tugayların yüksek hareket kabiliyeti, hızlı intikal yeteneği ve çok boyutlu operasyon kabiliyeti ile dikkat çekmesi planlanıyor. Ayrıca, teknolojik unsurların yoğun kullanımı ile sahadaki anlık değişimlere uyum sağlayabilen esnek bir yapıda olmaları hedefleniyor. Bunların yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 13-14 Nisan 2026 tarihlerinde Katar’a düzenlediği resmi ziyaretin de bu konudaki önemli temasları içerdiği bildirildi. Görüşmelerde, Katar’dan tedarik edilmesi planlanan Eurofighter uçaklarına dair güncel durumun değerlendirildiği belirtildi.



