GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Aralık 2025 09:14
Düzenleme : 08 Aralık 2025 09:14

Kış geri döndü: 8 ile kar uyarısı, Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış alarmı

Kış geri döndü: 8 ile kar uyarısı, Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış alarmı
Meteoroloji, 8 ile kar uyarısı yaparken, Batı Karadeniz kıyıları ile Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı bazı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağını, birçok bölgede aralıklı yağışların görüleceğini açıkladı. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, ancak Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanaklar, Giresun'un iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor. Batı Karadeniz kıyıları ile Mersin ve Adana çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

KUŞATICI YAĞIŞ TEHLİKESİ

Meteoroloji, Batı Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması nedeniyle uyarı yaptı. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR VE KAR YAĞIŞI UYARILARI

Rüzgarın genellikle yurdun batı kesimlerinde kuzeyli, doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi. Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor. Ayrıca, Meteoroloji tarafından kar yağışı uyarısı yapılan iller şöyle sıralandı: Ağrı, Ardahan, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van.