Nepal'in başkenti Katmandu'da yaşanan olaylarda, polisin hükümet karşıtı protestoculara müdahalesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti, 70'ten fazla kişi de yaralandı. The Kathmandu Post gazetesinin haberine göre, polis protestoculara tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve gerçek mühimmat kullandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan 14'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.
POLİS MÜDAHALESİ VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Nepal'de yaşanan protestoların şiddetlenmesinin ardından, yetkililer parlamento çevresindeki önemli bölgelerde yerel saatle 22.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağının ihlal edilmesi üzerine ordunun da Katmandu'ya konuşlandırıldığı bildirildi.
SOSYAL MEDYA KISITLAMALARI VE PROTESTOLAR
Öte yandan, Nepal'de Facebook, Instagram, WhatsApp, YouTube, X, Reddit ve LinkedIn platformlarına, Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığına kayıt için başvurulmadığı gerekçesiyle erişim engellenmişti. Bakanlık, gerekli izinleri alan platformların erişime yeniden açılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine, çoğunluğu gençlerden oluşan göstericiler, yolsuzluk iddialarını ve hükümetin sosyal medyayı kapatma kararını protesto etmek için parlamento binasına doğru yürüyüşe geçti.



