Kastamonu'da jandarma ekipleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, hem ruhsatsız silah hem de sahte içki imalatı ve satışı yapan şüphelilere yönelik önemli bir darbe vuruldu. 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'kaçakçılıkla mücadele' suçları kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, bu yasa dışı faaliyetlere karışan üç şüpheli gözaltına alındı.
SAHTE İÇKİ VE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonların bir ayağında, bir ikamette yapılan detaylı aramalarda tam 20 litre etil alkol, 5 litre sahte içki ve bir alkol aroma kiti bulundu. Bu bulgular, organize bir şekilde sahte içki üretimi yapıldığına işaret ederken, olayla ilgili iki şüpheli derhal gözaltına alındı. Bu tür sahte içkilerin halk sağlığı açısından taşıdığı büyük riskler göz önüne alındığında, jandarmanın bu konudaki hassasiyeti takdir topluyor.
RUHSATSIZ SİLAHLAR DA GÜNYÜZÜNE ÇIKTI
Operasyonların diğer bölümünde ise, şüphe üzerine durdurulan bir aracın içinde yapılan aramada dikkat çekici bir bulguya ulaşıldı. Aramada ruhsatsız bir tabanca, iki adet tabanca şarjörü ve 30 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Bu bulgu, silah kaçakçılığı veya yasa dışı yollarla silah temin etme girişimlerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu olayla ilgili de bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki sorgu ve işlemleri devam ederken, soruşturmanın selametle tamamlanması bekleniyor.



