GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Mayıs 2026 07:17
Düzenleme : 16 Mayıs 2026 07:17

Kars'ta yürek burkan kaza: Vinç dereye uçtu, sürücü can verdi

Kars'ta yürek burkan kaza: Vinç dereye uçtu, sürücü can verdi
Kars'ın Kağızman ilçesinde kontrolden çıkan bir vinç dere yatağına devrildi. Kazada araç sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde meydana gelen elim bir trafik kazasında, kontrolden çıkan bir vinç dere yatağına devrilerek sürücüsünün hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu trajik olay, bölgede derin üzüntüye yol açtı.

TRAJEDİ YOL KENARINDAKİ DEREDE SON BULDU

Kaza, Kağızman-Kars karayolu üzerinde, Çilahane köyü yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, R.A. idaresindeki Kars İl Özel İdaresi'ne ait 36 AY 51 plakalı vinç, yokuş aşağı inerken henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Araç, yol kenarında bulunan derin dere yatağına savrularak ters döndü. Olayı gören görgü tanıklarının derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine, kısa sürede olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

OLAY YERİNDE CAN PAZARLIĞI VE SORUŞTURMA BAŞLADI

Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, vinç sürücüsü R.A.'nın yapılan ilk müdahalelere rağmen kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Savcılık incelemesinin ardından R.A.'nın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Kazanın meydana geliş şekliyle ilgili olarak jandarma ekipleri detaylı bir inceleme başlattı. Bu tür kazaların önlenmesi için alınacak tedbirler de ilerleyen günlerde gündeme gelecektir.