GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Mayıs 2026 23:44
Düzenleme : 11 Mayıs 2026 23:44

Kars'ta sahte para operasyonu: Kurban Bayramı öncesi hayvan ticareti engellendi

Kars'ta sahte para operasyonu: Kurban Bayramı öncesi hayvan ticareti engellendi
Kars'ta düzenlenen operasyonda sahte para üreten 3 kişi gözaltına alındı. Bayram öncesi hayvan ticareti için sahte para kullanacaklardı.

Kars'ta düzenlenen bir operasyonda, sahte 51 bin 400 dolar ele geçirildi ve 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı öncesinde sahte para olaylarını önlemek amacıyla çalışmalarını sıkılaştırdı.

Sahte paralarla hayvan ticareti planı

Bayram döneminde nakit para akışının arttığı bu süreçte, 3 kişinin yasa dışı yollarla temin ettikleri sahte paraları piyasaya sürerek hayvan ticareti yapmayı planladıkları bilgisi üzerine şüpheliler takibe alındı. KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak düzenlediği operasyonda, şüpheliler yanlarında bulundurdukları sahte paralarla birlikte yakalandı.

Operasyondan detaylar

Yapılan aramada, 878 adet 50 dolarlık banknot ve 75 adet 100 dolarlık banknot olmak üzere toplamda sahte 51 bin 400 dolar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu ise devam ediyor. Bu operasyon, Kars'taki güvenlik güçlerinin sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı ne kadar hassas davrandığını bir kez daha gözler önüne seriyor.