GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Kasım 2025 23:32
Düzenleme : 07 Kasım 2025 23:32

Kars'ta kahramanlar anısına 44 fidanla duygusal anma töreni

Kars'ta kahramanlar anısına 44 fidanla duygusal anma töreni
Kars'ta, 44 günlük Vatan Savaşı'nda şehit olan kahramanlar anısına düzenlenen fidan dikme etkinliği duygusal anlara sahne oldu.

Kars'ta, 44 günlük Vatan Savaşı'nda hayatını kaybeden kahramanlar için özel bir etkinlik düzenlendi. Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi yakınlarında gerçekleştirilen fidan dikme töreni, duygu dolu anlara sahne oldu.

ŞEHİTLER İÇİN DİKİLEN 44 FİDAN

Etkinlikte, 44 fidan toprakla buluşarak şehitlerin anısını ölümsüzleştirmeyi hedeflendi. Törene Kars Vali Vekili Hayrettin Buğra Güzel, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev gibi önemli isimler katıldı.

ANMA TÖRENİNDE DUA VE KARDEŞLİK VURGUSU

Kars Vali Vekili Hayrettin Buğra Güzel, fidanların şehitler için taşıdığı sembolik değeri dile getirerek, 'Şehitlerimizin anısını yaşatacak bu ağaçların uzun yıllar boyunca ayakta kalmasını diliyoruz. Karabağ Zaferimiz kutlu olsun, şehitlerimize rahmet olsun.' dedi. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev ise Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı ve 'Anti-terör zaferimizde Türkiye'nin desteği çok önemliydi.' şeklinde konuştu.