GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Ekim 2025 19:27
Düzenleme : 22 Ekim 2025 19:27

Kars'ta kadınlara yönelik coşkulu bir Cumhuriyet şöleni

Kars'ta kadınlara yönelik coşkulu bir Cumhuriyet şöleni
Kars Belediyesi, Cumhuriyet'in 102. yılını kadınlara odaklanan bir etkinlikte kutluyor; sanatçılar ve yerel figürlerle dolu bir program hazırladı.

Kars Belediyesi, Cumhuriyet'in 102. yıldönümünü kutlamak için kadınları merkeze alan özel bir etkinlik planladı. Bu organizasyon, Cumhuriyet'in eşitlik ve özgürlük gibi değerlerini vurgulamayı amaçlıyor ve katılımcılara unutulmaz anlar vadetmekte. Etkinlik, yerel kültürün zenginliğini ön plana çıkararak toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

KADINLARIN REPÜBLİK COŞKUSU

Program, 25 Ekim'de Kars Park Otel Yakut Salonu'nda gerçekleşecek ve çeşitli sanatçıların sahne alacağı bir şölen şeklinde düzenlenecek. Katılımcılar arasında Azerbaycanlı sanatçı Kıfayet Qasım gibi isimler yer alacak, bu da etkinliği uluslararası bir boyuta taşıyor. Etkinlikte müzik ve dans gösterileriyle Cumhuriyet'in kazanımlarına dikkat çekilecek.

SANATLA DOLU BİR ANMA

Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, kadınların bu kutlamadaki rolünü vurgulayarak, toplumun temel yapı taşı olduklarını ifade etti. Etkinliğin, Cumhuriyet'in kadınlara sağladığı fırsatları kutlamak için ideal bir platform olduğunu belirtti ve tüm kadınları davet etti.