Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman evlatları, Karasu'nun yaklaşık 30 mil açıklarında denizde tespit edilen şüpheli bir cismi başarıyla imha etti. TCG Barbaros'tan gelen ihbar üzerine harekete geçen Sualtı Savunma (SAS) Timi, olası bir tehlikeye karşı anında müdahale ederek bölgede güvenliği sağladı.
DENİZİN DERİNLİKLERİNDE BÜYÜK OPERASYON
Edinilen bilgilere göre, Karasu açıklarında seyreden TCG Barbaros savaş gemisi, deniz yüzeyinde İHA benzeri bir cisim tespit etti. Yapılan ilk değerlendirmelerde, bu cismin patlayıcı madde taşıma ihtimali üzerinde duruldu. Bu kritik durum üzerine, Sualtı Savunma (SAS) Timi ile derhal koordinasyon kuruldu. Olası bir felaketi önlemek amacıyla, cismin bulunduğu yerde kontrollü bir şekilde imha edilmesi kararlaştırıldı.
GÜVENLİK KORDONU OLUŞTURULDU VE İMHA BAŞLADI
Görevlendirilen TCSG-301 gemisi, SAS Timi'ni alarak Karadeniz Ereğli'den hızla bölgeye intikal etti. Çevre güvenliğinin titizlikle sağlanmasının ardından, şüpheli cisim bulunduğu noktada kontrollü bir operasyonla imha edildi. Yapılan detaylı incelemelerde, imha işleminin ardından deniz yüzeyinde herhangi bir enkaz parçasına rastlanmadığı öğrenildi. Bu başarılı operasyon, Türk Deniz Kuvvetleri'nin caydırıcılığını ve anında müdahale kabiliyetini bir kez daha gözler önüne serdi.


