GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Ocak 2026 04:15
Düzenleme : 11 Ocak 2026 04:15

Karadeniz Vakfı'nda Yusuf Cevahir Güven Tazeledi, Hakan Fidan'dan Kritik Açıklamalar

Karadeniz Vakfı'nda Yusuf Cevahir Güven Tazeledi, Hakan Fidan'dan Kritik Açıklamalar
Karadeniz Vakfı kongresinde Yusuf Cevahir yeniden başkan seçildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası sistemin krizde olduğunu ve Türkiye'nin aktif dış politika izlediğini belirterek Gazze'ye yönelik çabaları vurguladı.

Karadeniz Vakfı'nın gerçekleştirilen olağan kongresinde Yusuf Cevahir yeniden başkanlık görevine seçilirken, Hüseyin Güler Vakıf Genel Sekreterliği'ne getirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Uluslararası Sistem Analizi

Kongrede önemli açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2025 yılı itibarıyla uluslararası sistemin büyük bir kriz ve dönüşüm sürecinden geçtiğini vurguladı. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde izlediği bağımsız, çok boyutlu ve aktif dış politika sayesinde bu süreçte önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Gazze Konusunda Türkiye'nin Çabaları ve SDG Operasyonu

Fidan, Türkiye'nin Gazze meselesinde diğer birçok ülkeden daha fazla çaba gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yönelik operasyonlara Ankara'dan tam destek mesajı verdi. Bakan Fidan, zirveye katılımının yanı sıra Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.