DÜNYA
Yayınlanma : 28 Ekim 2025 23:07
Düzenleme : 28 Ekim 2025 23:07

Karadağda Türk vatandaşlarına yönelik saldırı sonrası gerilim yükseliyor

Karadağda Türk vatandaşlarına yönelik saldırı sonrası gerilim yükseliyor
Karadağda bir Türk vatandaşı tarafından bıçaklanan M.J. olayı sonrasında Türk vatandaşlarına yönelik tehditler ve protestolar artarken, güvenlik önlemleri de artırıldı.

Karadağın başkenti Podgoricada meydana gelen bıçaklama olayı, Türklerin yaşadığı bölgelerde gerginliğe yol açtı. 25 yaşındaki Karadağlı M.J., iki Türk vatandaşı tarafından bıçaklanarak yaralandı.

PROTESTOLAR VE TEHDİTLER

Olayın ardından, şehirdeki Türk vatandaşlarının işyerleri önünde toplanan gruplar, Türklere ölüm şeklinde sloganlar atarak protestolar düzenledi. Sosyal medyada Türklere yönelik tehdit videolarının paylaşılması, durumu daha da tırmandırdı. Türkiyeden Karadağa vizesiz giriş uygulaması da askıya alındı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Protestoların 48 saatten fazla sürdüğü bu süreçte, polis ve güvenlik güçleri ülke genelinde önlemleri artırdı. Podgorica polisi, bir binada beyzbol sopaları buldu ve bu sopalarla ilişkili bazı Karadağ vatandaşlarını gözaltına aldı. Dışişleri Bakanlığı, Karadağ makamları ile sürekli iletişimde olduklarını ve olayların takip edildiğini bildirdi.