Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nda yerel saatle gece 3 sularında 8,7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Servisi Kamçatka Şubesi'nin açıklamasına göre, bu deprem bölgedeki 1952 yılından bu yana kaydedilen en büyük deprem oldu.
ARTÇI SARSINTILAR BEKLENİYOR
Rusya Bilimler Akademisi yetkilileri, en az bir ay boyunca 7,5 büyüklüğünde artçı sarsıntıların yaşanabileceği uyarısında bulundu. Acil Durumlar Bakanlığı ise deprem sonrasında can kaybı yaşanmadığını duyurdu. Ancak, Kamçatka Tsunami İzleme ve Öneri Merkezi, Severo-Kurilsk Bölgesi'ndeki Paramuşir ve Şumşu adalarına doğru yaklaşan bir tsunami dalgası olduğunu bildirdi.
TSUNAMİ DALGALARI SEVERO-KURILSK'I VURDU
Açıklamada, tsunami dalgalarının Severo-Kurilsk liman kentini ve Alaid isimli bir balıkçılık işletmesini yer yer sular altında bıraktığı ve halkın tahliye edildiği belirtildi. Yetkililer, durumun kontrol altında olduğunu ve tüm görevlilerin çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Sahalin Bölgesi yetkilileri de Severo-Kurilsk'teki depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için seferber oldu. Bazı Asya ve Amerika ülkelerinde de tsunami uyarıları yapıldı.



