Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 20.17'de Richter ölçeğine göre 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık yedi kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, çevre illerde de hissedilerek kısa süreli bir paniğe yol açtı.
AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü ve büyüklüğünü resmi olarak duyurdu. Yapılan ilk açıklamalara göre, an itibarıyla herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı bildirildi. Ancak, deprem sonrası olası etkileri belirlemek amacıyla saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
BÖLGEDE BAŞKA DEPREMLER DE YAŞANDI
Kahramanmaraş'taki sarsıntının yanı sıra, bölgede başka depremler de kaydedildi. Hatay'da 4,2 büyüklüğünde, Malatya'da ise 4,5 büyüklüğünde depremler meydana geldiği bildirildi. Antalya'da da benzer bir sarsıntının yaşandığı ve AFAD'ın bu depremin büyüklüğünü duyurduğu bilgisi paylaşıldı.



