Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” programına katıldı. Erdoğan, kadına yönelik şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyerek, şiddete uğramış tüm kadınlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendi kimliğini de vurgulayan Erdoğan, hem Türkiye Cumhurbaşkanı hem de iki kız babası olarak kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede her zaman ön safta yer alacağını ifade etti.
KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR
Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu dile getiren Erdoğan, “Kadına el kaldıranın eli de vicdanı da kararmıştır” diyerek, bu sorunun sadece istatistiklerle konuşulamayacağını belirtti. Tek bir kadının bile şiddete uğramasının büyük bir kayıp olduğunu söyleyen Erdoğan, bu durumun toplumsal bir felaket olduğunu vurguladı.
YENİ EYLEM PLANI İLE HEDEFLER BELİRLENDİ
Cumhurbaşkanı, kadına yönelik şiddetle mücadelede 5. Ulusal Eylem Planı’nı duyurdu. Bu plan, 5 hedef, 15 strateji ve 130 faaliyet başlığından oluşmakta. Toplumda saygı kültürünün yerleşmesi, etkin hukuki koruma, risk odaklı hizmetler, şiddete maruz kalan kadınlar için destek ve şiddet uygulayanların toplumsal katılımını sağlama gibi amaçlar içermektedir. Ayrıca, babalara eşlerine destek olmaları çağrısında bulundu ve çocukların eğitiminde erkeklerin de sorumluluk alması gerektiğini belirtti.



