GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Kasım 2025 11:34
Düzenleme : 07 Kasım 2025 11:34

Kaçak aslanın korkunç serüveni: Bakanlık acil müdahale etti

Kaçak aslanın korkunç serüveni: Bakanlık acil müdahale etti
Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Tuzla'da yasa dışı getirilen Afrika aslanını ele geçirerek koruma altına aldı ve iki kişiye ceza uyguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ABD merkezli sosyal medya platformu X aracılığıyla dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

İSTANBUL'DAKİ ORTAK DENETİM EYLEMİ

Bakanlık, İstanbul'un Tuzla ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü denetim operasyonunda yasa dışı yollarla sokulan yaklaşık 35 günlük erkek Afrika aslanının yakalandığını duyurdu. Yakalanan aslan, ekipler tarafından hemen koruma altına alındı.

CEZA VE KARARLI DEVAM ETME SÖZÜ

Bu yasadışı faaliyete karışan iki kişi hakkında idari para cezası verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvanların korunması için sürekli olarak etkin önlemler alacağını yineledi.