High Performance podcast'inde konuşan Jean Todt, 1990'lı yılların başında Ferrari'nin yeniden yapılanma sürecinde Ayrton Senna'nın hedeflerinden birinin Ferrari'ye katılmak olduğunu dile getirdi.

SENNA'NIN FERRARI HEDEFİ
Todt, o dönemde Ferrari'nin başarıdan uzak olduğunu ve takımı yeniden ayağa kaldıracak birine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Senna ile ilk ciddi görüşmelerinin 1993 İtalya Grand Prix'sinde gerçekleştiğini belirten Todt, "Aslında hayalimdeki ilk pilot Ayrton Senna'ydı. Monza'da aynı otelde kalıyorduk ve o gece odama gelerek Ferrari'ye katılması üzerine uzun uzun konuştuk," dedi.
ANLAŞMAZLIK VE SONUÇ
Senna'nın Ferrari'ye katılma isteğinin 1994 yılı için olduğunu ifade eden Todt, o dönemde Gerhard Berger ve Jean Alesi ile sözleşmelerinin bulunduğunu hatırlattı. "Ona 1994'te gelmenin mümkün olmadığını söyledim. Senna bana 'Formula 1'de sözleşmeler çok da önemli değil' dedi, ama benim için sözleşme önemliydi," şeklinde konuştu. Bu nedenle taraflar uzlaşamadı ve Senna 1994 sezonu için Williams ile anlaşma imzaladı. Todt, o yıl aynı pilotlarla devam ettiklerini ve takımı yeniden inşa etmeye odaklandıklarını aktardı.


