Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği bilgi yarışmasında, Ege Bölgesi’ni temsil eden İzmir/Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye finalinde büyük bir başarı göstererek birincilik ödülünü kazandı.
İZMİR'DE BÜYÜK BAŞARI
Yarışma, İzmir İl Finali ile başlayarak Ege Bölge Finali’nde de birinciliklerini koruyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Finali, Millî Eğitim Şura Salonunda yapıldı ve burada öğrenciler, İstiklâl Marşı’nın yazılış süreci, Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve fikir dünyası gibi konularda soruları yanıtladılar.
ÖDÜLLERİYLE GURURLANDILAR
Türkiye birinciliğini kazanan öğrenciler Nedim Başer Erdoğan, Beyza Yıldırım, Elif Nur Dursun ve Eşref Emir Yorulmazer, ödüllerini aldı. İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, öğrencilerin başarısını kutlayarak, “Gençlerimizin İstiklâl Marşımızın derin anlamını kavraması ve bu başarıya ulaşması bizler için büyük bir gurur vesilesidir” ifadelerini kullandı.


