GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Aralık 2025 10:15
Düzenleme : 16 Aralık 2025 10:15

İzmir'de yeni yıl öncesi büyük operasyon: 4 bin litre etil alkol ele geçirildi

İzmir'de yeni yıl öncesi büyük operasyon: 4 bin litre etil alkol ele geçirildi
İzmir'de yeni yıl öncesi yapılan operasyonda, kaçak içki üretiminde kullanılmak üzere hazırlanan 4 bin 130 litre etil alkol ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesi kaçak içki operasyonu düzenledi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, Konak ilçesinde belirlenen bir adres ile bir minibüs didik didik arandı.

BÜYÜK MİKTARDA ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda, kaçak içki yapımında kullanılmak üzere hazırlandığı tespit edilen tam 4 bin 130 litre etil alkol ele geçirildi. Ayrıca, operasyon sırasında ruhsatsız bir tabanca ve 35 mermi de jandarma tarafından muhafaza altına alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI VE GÖZALTI YAŞANDI

Bu önemli operasyonun soruşturması kapsamında, olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Ekipler, kaçak içki üretim ve dağıtım ağını çökertmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yıl kutlamaları öncesinde halk sağlığını tehdit eden bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin artırılacağı belirtildi.