GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Şubat 2026 00:10
Düzenleme : 06 Şubat 2026 00:10

İzmir'de torunun acımasız oyunu: 85 yaşındaki anneannesini dolandıran şüpheliler tutuklandı

İzmir'de torunun acımasız oyunu: 85 yaşındaki anneannesini dolandıran şüpheliler tutuklandı
İzmir'de 85 yaşındaki anneannesinin evini ve emekli maaşını hileyle alan torun ile suç ortağı, dolandırıcılıktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, 85 yaşındaki anneannesinin taşınmazını hileli yollarla üzerine geçirdiği iddia edilen torun ve suç ortağı, "Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklandı. Bu olay, aile içi güvenin nasıl istismar edilebileceğini gözler önüne seren yürek burkan bir vaka olarak kayıtlara geçti.

YAŞLI KADININ ÇİLESİ

Edinilen bilgiye göre, 85 yaşındaki Semra Şenkaya, kentsel dönüşüm sürecinde dairesini hileyle üzerine geçirdiği, emekli maaşına el koyduğu, kendisine bıçak çektiği ve darbettiği iddiasıyla torunu K.Ş. (39) ve torununun eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. İddialara göre, kentsel dönüşüm süreci boyunca torunuyla kirada oturan yaşlı kadın, yeni dairelerin teslim edilmesinin ardından mülklerin "kandırma" yöntemiyle torunu üzerine tescil edildiğini öne sürdü.

ADALETİN HIZLI TEPKİSİ

Müşteki Semra Şenkaya’ya ait taşınmaz üzerinde baskı ve hile yoluyla tasarrufta bulunulduğu iddiaları üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, torun K.Ş. ve suç ortağı olduğu öne sürülen emlakçı kayınbirader E.S. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler K.Ş. ve E.S., "Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.