İsviçre'nin Winterthur kentindeki bir tren istasyonunda sabah saatlerinde yaşanan dehşet verici saldırıda, bıçaklı bir şahıs en az 4 kişiyi yaraladı. Saldırganın eylemi sırasında tekbir getirdiği belirtilirken, olay yerine hızla çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.
TRAJEDİ SABAH SAATLERİNDE YAŞANDI
Zürih'e yaklaşık 19 kilometre mesafede bulunan Winterthur istasyonunda, yerel saatle sabah 08.30 sularında meydana gelen saldırı, günün ilk ışıklarıyla birlikte büyük bir paniğe neden oldu. Yaralıların durumuna ilişkin henüz net bir bilgi paylaşılmazken, polis istasyon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak bölgeyi kordon altına aldı. Olay yerinden yayılan fotoğraflar, istasyonun dışına kurulan bariyerleri ve yoğun güvenlik tedbirlerini gözler önüne seriyor.
ÖĞRETMENDEN KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ
Olayın tanıklarından biri, yerel bir gazeteye verdiği demeçte, bıçaklı saldırı anında bir öğretmenin gösterdiği cesareti anlattı. Tanığın ifadelerine göre, saldırganın etrafa saldırdığı sırada, bir öğretmen durumu fark ederek yanından geçmekte olan bir grup okul çocuğunun önüne geçerek onları korumaya çalıştı. Bu fedakar davranış, olayın daha da büyük bir trajedye dönüşmesini engellemiş olabileceği düşünülüyor. Saldırganın yakalanıp yakalanmadığına dair ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.



