İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Şubat tarihinde Postane Mahallesi'nde bulunan boş bir arazi çevresinde uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.
DRON DESTEKLİ TAKİP VE OPERASYON
Ekipler, dron desteğiyle yaptıkları takip sırasında, şüphelilerden birinin belirtilen adrese gelen 3 kişiye uyuşturucu sattığını tespit etti. Yapılan operasyonla 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve bulundukları alanda yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ile para ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu satışı yaptığı düşünülen şüphelinin çimenlik alana gizlediği 34 parça uyuşturucu da bulundu.
HUKUKİ SÜREÇ VE TUTUKLAMA
Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü hakkında 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan adli işlem yapılarak serbest bırakıldı. Ancak, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen ve adliyeye sevk edilen 1 şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



