GÜNDEM
Yayınlanma : 10 Nisan 2026 00:50
Düzenleme : 10 Nisan 2026 00:50

İstanbul'da polise yönelik saldırıda gözaltı sayısı 16'ya yükseldi

İstanbul'da polise yönelik saldırıda gözaltı sayısı 16'ya yükseldi
İstanbul'da polislere yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 16'ya yükseldi. Soruşturma devam ederken, olayla bağlantılı 34 ilde DEAŞ operasyonları gerçekleştirildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsrail Konsolosluğu önünde polislere yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 16'ya çıktı. Yaralı olan 2 şüpheli ile birlikte gözaltına alınanların sayısı artarken, olayla ilgili soruşturma ve incelemeler sürüyor.

TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Beşiktaş’taki saldırı sonrası, Terörle Mücadele Şubesine bağlı birimler ve istihbarat ekipleri, ilgili bölgelerde operasyonlar düzenleyerek 1 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece toplamda 16 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Daha önce yakalanan şüphelilerin ise İzmit, Konya, Kocaeli ve İstanbul'dan olduğu belirtildi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Levent'teki terör saldırısı sırasında, saldırganların keşif görüntüleri ortaya çıktı. Ayrıca, saldırı anında polisle alay eden bir şahıs da tutuklandı. Bu gelişmelerin ardından, İstanbul'daki saldırıyla bağlantılı olarak 34 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlar düzenlendi ve 198 kişi gözaltına alındı.