Yarından itibaren 2025-2026 eğitim-öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca öğrenci okullarına dönerken, veliler okul servisi ücretlerini merak ediyor. İstanbul'da ise yeni eğitim-öğretim yılına rağmen servis ücretleri henüz belirlenmedi.

ÜCRETLER BELİRLENMEDİ
UKOME'nin yeni tarife açıklaması bekleniyor. Toplantı yapılmadığı için yeni tarifeler henüz duyurulmadı. Bu durum velileri belirsizlik içinde bırakıyor. UKOME'den yeni bir karar çıkana kadar geçerli olacak ücretler ise şöyle: 0-1 kilometre için aylık 2605 lira, yıllık 23 bin 445 lira; 1-3 kilometre için aylık 2790 lira, yıllık 25 bin 110 lira; 3-5 kilometre için aylık 3015 lira, yıllık 27 bin 135 lira; 5-7 kilometre için aylık 3144 lira, yıllık 28 bin 296 lira.
TARİFE DIŞI ÖDEME YASAK
Aylık ücretler, 9 aylık eğitim-öğretim süresine göre hesaplanıyor. Okulların 2 gün açık olması durumunda aylık ücretin yüzde 60'ı, 3 gün için yüzde 75'i, 4 gün için ise yüzde 90'ı ödeniyor. Tarife dışı ücret talep edilemeyecek. Veliler, sözleşme öncesi bile tarifenin dışında ücret ödemeye zorlanamaz. Ödemeler yıllık/yarı yıllık taksitlerle nakit veya kredi kartıyla yapılabilir. Kredi kartıyla tek çekime zorlama veya tek seferde nakit ödeme zorunluluğu yok. Peşin ödemede yüzde 5 indirim uygulanacak.


