GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Mart 2026 00:49
Düzenleme : 18 Mart 2026 00:49

İstanbul'da helikopter destekli huzur operasyonu gerçekleştirildi

İstanbul'da helikopter destekli huzur operasyonu gerçekleştirildi
İstanbul'da gerçekleştirilen helikopter destekli 'Huzur İstanbul' denetimlerinde, sürücülere ve yolculara GBT yapıldı; iki kişi tutuklandı.

İstanbul'da, polis ekipleri il genelinde eş zamanlı olarak helikopter destekli 'Huzur İstanbul' denetimi yaptı. Denetim, Kadıköy'de saat 20.00'da başladı ve birçok sürücü ile yolcuya Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulandı.

DENETİMLER KAPSAMLI OLDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacılık ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde durdurulan araçlar detaylı bir şekilde arandı. Bu süreçte, sürücülerin ve yolcuların kimlik kontrolleri yapılarak güvenlik önlemleri alındı.

Denetimlere havadan destek veren polis helikopteri, operasyonun etkinliğini artırdı. Bu kapsamda, müstehcen içerik paylaşan iki şüpheli tutuklandı. İstanbul'da yaşanan bu denetimlerin, güvenliği sağlamak amacıyla düzenlendiği bildirildi.