İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), şehrin üç önemli ilçesinde yaşanacak uzun süreli su kesintisine dair bir duyuru yayımladı. Yapılacak bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle söz konusu bölgelerde 19 saat boyunca musluklar akmayacak.
Kapsamlı Bakım ve Kapasite Artırımı Çalışmaları
İSKİ'nin bildirdiğine göre, Kıraç Terfi Merkezi'nde gerçekleştirilecek kapasite artırımı ve revizyon çalışmaları ile isale hatlarında yapılacak iyileştirmeler, suyun daha verimli dağıtılmasını sağlayacak. Bu kapsamlı çalışmalar, 23 Aralık Salı günü saat 09.00'da başlayıp 24 Aralık Çarşamba günü saat 04.00'e kadar sürecek. Kesintinin amacı, İstanbul'un su altyapısını güçlendirmek ve gelecekteki ihtiyaçlara daha iyi yanıt verebilmektir.
Kesintiden Etkilenecek Mahalleler ve Önlemler
Su kesintisinden en çok etkilenecek ilçeler Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece olacak. Esenyurt'ta Akçaburgaz, Atatürk, Gökevler, İstiklal, Mehterçeşme, Mevlana, Güzelyurt, Pınar, Çınar, Fatih, Üçevler, Akevler, Mehmet Akif Ersoy, Yeşilkent, Talat Paşa, Osmangazi, Selahaddin Eyyubi, Battalgazi, Şehitler, Necip Fazıl Kısakürek ve Hürriyet mahalleleri; Beylikdüzü'nde Cumhuriyet, Kavaklı, Yakuplu, Büyükşehir, Barış ve Adnan Kahveci mahalleleri; Büyükçekmece'de ise Pınartepe, Karaağaç, Alkent 2000 ve Çakmaklı mahalleleri bu kesintiden nasibini alacak. İSKİ yetkilileri, vatandaşların bu süre zarfında su ihtiyaçlarını önceden karşılamaları konusunda uyarıda bulundu.



