DÜNYA
Yayınlanma : 30 Kasım 2025 15:44
Düzenleme : 30 Kasım 2025 15:44

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki yabancı aktivistlere saldırısı şok etti

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki yabancı aktivistlere saldırısı şok etti
İsrailli yerleşimciler, Batı Şeria'da yabancı aktivistlere saldırarak 4 kişiyi yaraladı. Saldırılar artış gösteriyor.

İsrailli yerleşimciler, Batı Şeria'nın Ayn ed-Duyuk bölgesinde, Filistinli Bedevilerin yanına destek için giden yabancı uyruklu 4 kişiye saldırdı.

SALDIRI SABAH SAATLERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Saldırganlar, sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'da, Filistinlilere destek veren yabancı aktivistlerin kaldığı eve baskın düzenledi. Bu saldırıda evde bulunan üç İtalyan ve bir Kanada vatandaşı yaralandı. Yaralılardan biri ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

EŞYALAR YAĞMALANDI

Saldırganların, yabancı aktivistlere ait cep telefonları ve pasaportlar dahil olmak üzere evin içini yağmaladığı ve eşyalara zarar verdiği bildirildi. Yabancı aktivistlerin, İsrailli yerleşimcilerin artan saldırılarına karşı Filistin halkına koruma sağlamak amacıyla bölgede birkaç gündür bulunduğu belirtildi. Ekim ayında ise Batı Şeria'da toplamda 766 saldırı gerçekleştirildiği ifade ediliyor.